2022. gada 8.-9. martā notiks LU 80. starptautiskās zinātniskās konferences sekcija “Daba: starpdisciplinārā perspektīva”, ko kopīgi organizē LU Vēstures un Filozofijas un LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes. Konferences sekcija notiks tiešsaistē.

Antropocēna jeb cilvēka laikmeta jēdziens ne tikai pievērš uzmanību tam, kā cilvēks ietekmē vidi, bet arī piedāvā jaunu ietvaru, kā domāt par dabu, vidi, tehnoloģijām un cilvēku. Šis domāšanas ietvars paredz arī nepieciešamību pārkāpt institucionālās robežas, kādas pēdējo pārsimt gadu laikā izveidojušās starp dažādām akadēmiskām nozarēm un starp zinātni un mākslu.

Sekcija “Daba: starpdisciplinārā perspektīva” turpina LU Starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros attīstīt vides humanitāro un sociālo zinātņu platformu, kurā var sastapties dažādu nozaru pētnieki, kurus interesē starpdisciplinārs skatījums uz dabu, vidi, dzīvniekiem, augiem u.tml., to mijiedarbību ar cilvēku.

Konference notiks attālināti Zoom platformā 8.-9. martā plkst. 16:00-19:00.

Interesenti, kas vēlas uzstāties konferences sekcijā, aicināti iesūtīt uzstāšanās tēmu un anotāciju (apm. 850 zīmes) līdz 2022. gada 6. februārim. Pieteikumus sūtīt sekcijas vadītājiem: Artim Svecem (artis.svece@lu.lv) vai Anitai Zariņai (anita.zarina@lu.lv).

 

Ilustrācija no Alberta Sebas Locupletissimi rerum naturalium thesauri (1734)

Dalīties