2021. gada 1.-2. novembrī notiks Baltijas reģiona vides humanitāro un sociālo zinātņu konference BALTEHUMS II. Konferences norise plānota tiešsaistē. Konferenci organizē Tallinas universitātes Vides vēstures izpētes centrs KAJAK (Igaunija).

Šī būs otrā BALTEHUMS konference (BALTEHUMS II). Pirmā konference notika 2018. gadā Rīgā, Latvijā pulcējot gandrīz 100 dalībniekus. Sākotnēji BALTEHUMS II konference bija plānota 2020. gadā Kauņā, Lietuvā taču tā tika atcelta Covid-19 izplatības dēļ.
Šogad BALTEHUMS rīkotāji ir nolēmuši konferenci pārcelt tiešsaistes vidē. BALTEHUMS II uzsvars tiks likts uz vides un sociālo kustību, kā arī dabas aizsardzības prakšu attīstību Baltijas valstīs (no vēstures līdz mūsdienām), taču laipni gaidītas arī citas tēmas, kas ir saistītas ar vides humanitārajām zinātnēm – pārtiku, klimatu, atkritumu šķirošanu, ainavām, vides un veselības saiknēm, cilvēku un dzīvnieku mijattiecībām, vides ētiku u.c. 
Referātus BALTEHUMS II konferencei var pieteikt līdz 2021. gada 31. maijam. Lai pieteiktos dalībai konferencē, referāta kopsavilkums (līdz 300 vārdiem) jāsūta konferences organizētājiem uz e-pastu: baltehums@gmail.com.
Plašāka informācija par konferences norisi un pieteikšanos: http://eseh.org/cfp-second-baltic-conference-on-the-environmental-humanities-and-social-sciences-baltehums-ii/  

Dalīties